Skip to main content

Ten uscat sau gras. Ce tip de ten am?

Ten uscat

Chiar dacă ați citit de nenumărate ori despre diferitele tipuri de ten, este posibil să nu fiți încă foarte sigură care este tipul dumneavoastră de piele. Deși poate părea evident, multe persoane se întreabă dacă au tenul uscat sau gras Astăzi îți dăm soluția pentru a afla!

Cum știți dacă aveți tenul uscat sau gras?

O strategie pentru identificarea tipului de piele este să vă alegeți o metodă naturală pentru a îndepărta toate urmele de machiaj și produse cu ajutorul unui produs de curățare. După ce v-ați curățat bine pielea, uscați-o și așteptați între 20 și 60 de minute. Apoi priviți-vă în oglindă și gândiți-vă care dintre următoarele variante vă descrie cel mai bine:

Ten uscat

După 30 de minute, dacă pielea ta se simte tensionată, are aspect solzos sau mâncărimi, probabil că ai tenul uscat.

Tenul uscat este lipsit de hidratare, ceea ce înseamnă că porii nu secretă aproape deloc sebum, acesta fiind o lipidă care acoperă, hidratează și protejează pielea.

O altă strategie pentru a confirma dacă ai tenul uscat este să apeși pe față cu un prosop de hârtie absorbant. Dacă nu există aproape deloc grăsime pe hârtie atunci când te uiți la ea prin lumină, înseamnă că ai tenul uscat.

Tenul uscat se simte adesea foarte inconfortabil și are o textură aspră. În plus, zonele aspre fac adesea dificilă aplicarea uniformă a machiajului. Această uscăciune poate, de asemenea, să dea pielii un aspect tern și crește probabilitatea apariției ridurilor fine.

Partea bună este că veți avea pori foarte mici și este mai puțin probabil să suferiți de acnee, în comparație cu persoanele cu tenul mai gras.

Dacă aveți tenul uscat, este important ca în fiecare etapă a rutinei de îngrijire a pielii să folosiți produse special concepute pentru a îmbunătăți hidratarea. Pe lângă utilizarea unui produs de curățare hidratant, încercați să îl combinați cu un serum pentru o hidratare intensă.

Ten gras

Dacă după 30 de minute toată fața ta are un aspect lucios și se simte uleioasă, probabil că ai tenul gras. Folosiți prosopul de hârtie pentru a verifica. Veți putea recunoaște tenul gras, deoarece hârtia va fi complet plină de ulei.

Tenul gras este cauzat de glandele sebacee care produc sebum în exces. Genetica determină tipul de piele, dar factori precum hormonii pot face ca pielea să producă mai mult ulei. Dacă ai tenul gras, fața ta va arăta lucioasă și uleioasă.

Pielea grasă este, de asemenea, însoțită de pori mai mari și este mai predispusă la imperfecțiuni din cauza porilor înfundați.

Alegeți produse de îngrijire a pielii special concepute pentru a elimina excesul de grăsime, pentru a oferi pielii dumneavoastră un aspect mai fin și mai mat. Includerea exfoliantelor faciale în rutina de îngrijire a tenului gras este o idee excelentă, deoarece acestea vor ajuta la micșorarea porilor și la reducerea vizibilă a luciului.
Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele

Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament