Skip to main content

Află cum să scapi de coșuri în mod simplu

scapa de cosuri simplu

De ce și cum se formează coșurile?

Coșurile apar mai frecvent în adolescență, dar este posibil să apară și la 20, 30 sau 40 de ani. Indiferent de vârstă, cauzele sunt aceleași: ele se formează în principal ca urmare a creșterii producției de sebum (sau hiperseboree).

Sebumul este o substanță uleioasă produsă în mod natural de piele pentru a o proteja de frig sau de lumina soarelui. Dacă se secretă prea mult sebum, acesta se amestecă cu celulele moarte ale pielii care se acumulează în interiorul porilor și le blochează.

Sebumul încurajează apoi dezvoltarea bacteriilor prezente în mod natural în foliculi, provocând iritații, roșeață, inflamații sau coșuri. De asemenea, trebuie remarcat faptul că anumiți factori pot agrava formarea coșurilor și a acneei: stresul, fumatul, poluarea, administrarea de medicamente sau ciclul hormonal...

Tipuri de coșuri

Există diferite tipuri de coșuri, clasificate aici în funcție de nivelul lor de dezvoltare.

tipos de granos

Puncte negre

Punctele negre apar pentru că porii se înfundă din cauza acumulării de celule moarte și bacterii. Acestea se înnegresc deoarece sebumul se oxidează și se înnegrește în contact cu aerul. Aceasta este prima manifestare a acneei.

Coșuri roșii

Coșurile sau papulele roșii sunt rezultatul infecției punctelor negre. Atunci când acestea se inflamează, devin roșii și cresc în dimensiune. Aceasta este atunci când pe piele se formează coșuri, adesea dureroase (noduli sau chisturi).

Pete albe

Petele albe sau pustulele apar atunci când petele roșii se inflamează. Pentru a lupta împotriva microbilor, celulele albe din sânge produc puroi care devine vizibil la suprafață.

Știi cum să scapi de coșuri? Există o soluție pentru fiecare coș

Înainte de a explica cum să scapi cu ușurință de coșuri, este important să știi că, indiferent de tipul de coș, trebuie să adopți obiceiul de a-ți curăța pielea în fiecare dimineață și în fiecare seară, folosind produse adaptate fiecărui tip de ten.

Acest proces elimină excesul de sebum, celulele moarte și impuritățile acumulate pe parcursul zilei. O modalitate bună de a preveni apariția problemelor și de a nu fi nevoit să știi cum să îndepărtezi coșurile.

Îndepărtarea punctelor negre

Pentru a evita apariția punctelor negre, este indicat să însoțești curățarea zilnică cu produse exfoliante, de 1-2 ori pe săptămână. Acestea degresează porii în profunzime, dizolvând excesul de sebum și lăsând pielea sănătoasă și netedă. O loțiune poate, de asemenea, să completeze această curățare pentru a închide porii, pentru o piele și mai curată.

Îndepărtarea coșurilor roșii

Pentru a îndepărta coșurile roșii, este necesar să alegeți produse adaptate pentru a trata aceste coșuri, favorizând reducerea lor și ajutând la prevenirea formării de noi coșuri. În primul rând, acestea lasă pielea moale și curată.

În cazul coșurilor roșii dureroase, există geluri calmante care au ca scop calmarea coșurilor, oferind în același timp o senzație de prospețime.

Îndepărtarea punctelor albe

Cel mai bun mod de a elimina punctele albe este să nu le spargi niciodată. Acest lucru le poate agrava și crește riscul de apariție a semnelor pe față (sau pe corp). Este necesar să le tratăm zilnic, la fel ca petele roșii, cu un produs de curățare adecvat și o îngrijire calmantă specifică.

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Ghid de bază despre acidul glicolic pentru piele

Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament

Beauty & Skincare Tips

Sfaturi pentru înfrumusețare și îngrijirea pielii

Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire a pielii și de înfrumusețare cu sfaturi de la experți.