Skip to main content

Ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele?

acid hialuronic

Dacă acordați atenție ingredientelor din produsele pe care le folosiți pentru a vă îngriji pielea, probabil că ați văzut un ingredient precum acidul hialuronic.

Deși numele său poate fi complicat, mecanismul său de acțiune este foarte simplu: acidul hialuronic, uneori numit HA, ajută la păstrarea umezelii, făcându-l unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru hidratarea pielii. Când este aplicat, creează o barieră care ajută la stimularea producției de colagen și îmbunătățește textura pielii.
 

Ce este mai exact acidul hialuronic?

Unele tipuri de piele nu pot tolera substanțele chimice agresive care se găsesc în multe creme antirid. Acidul hialuronic vă poate oferi în mod eficient hidratarea de care pielea dumneavoastră are nevoie, fără a provoca iritații. De fapt, este un component care se găsește în mod natural în piele și este folosit în tratamentele injectabile pentru a umple ridurile.

"Atunci când este injectat direct în derm, acidul hialuronic  hidratează pielea mai vizibil, cu un efect care durează între șase luni și un an de la injectare", potrivit lui Erum Ilyas, M.D., medic dermatolog la Montgomery Dermatology.
 
Vă întrebați de ce ar dori cineva să-și injecteze acid hialuronic? Răspunsul este simplu: moleculele sale sunt mari și pot acționa decât asupra stratului exterior al pielii. Prin urmare, utilizarea topică a acidului hialuronic ajută pielea să rețină apa și să reducă ridurile, dar injectarea acestuia este cea mai bună modalitate pentru a-l face să acționeze direct sub suprafața pielii. Acidul hialuronic este un ingredient flexibil care poate acționa la diferite niveluri.
 

Ce tipuri de produse conțin acid hialuronic?

Găsirea produselor pentru piele care conțin acid hialuronic nu ar trebui să fie o problemă, deoarece, datorită acțiunii sale hidratante spectaculoase, acesta este adesea inclus ca ingredient principal într-o mare varietate de produse. Cu toate acestea, este întâlnit cel mai frecvent în cremele hidratante și în produsele anti-îmbătrânire. În cremele de protecție solară și în produsele cosmetice, acidul hialuronic adaugă o notă de hidratare și ajută aceste produse să acționeze mai rapid și mai eficient.

 

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Ghid de bază despre acidul glicolic pentru piele

Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament