Skip to main content

Îngrijirea mâinilor uscate

ingrijirea mainilor uscate

Pielea mâinilor este în contact permanent cu factori externi (agresiuni ambientale și atmosferice, substanțe chimice, radiații solare...), precum și cu factori interni, cum ar fi procesul de îmbătrânire în sine. Toate acestea pot provoca o alterare a stării sale naturale, cum ar fi mâinile uscate.

Simptome ale mâinilor uscate și crăpate

Mâinile uscate sunt, de obicei, de culoare palidă, aspre la atingere și, uneori, au o suprafață crăpată.

În plus, acestea pot simți adesea mâncărime, se înroșesc și, în cazul mâinilor extrem de uscate, pot apărea fisuri adânci și pot chiar sângera.

Cum să hidratezi pielea uscată a mâinilor

Pentru a avea grijă pe deplin de pielea mâinilor, trebuie să urmați trei pași de bază:

 1. Igiena: Este foarte important să vă spălați pe mâini cu apă călduță și un săpun blând, care nu este prea agresiv pentru piele.
 2. Hidratare, hrănire și reparare: O hidratare adecvată a pielii ajută la menținerea elasticității, a moliciunii, a tinereții și a tonusului pielii. Ar trebui să alegeți o cremă hidratantă care nu doar hidratează, ci și hrănește și protejează mâinile uscate sau deteriorate.
Puteți opta pentru una dintre cremele din gama Formula Norvegiană®. Glicerina utilizată în Formula Norvegiană® pătrunde în profunzime în piele, limitând deshidratarea fără a altera lipidele intercelulare și promovând capacitatea pielii de a se repara singură.

O altă opțiune este să folosiți o altă cremă formulată cu absorbţie rapidă, cum ar fi Neutrogena Formula Norvegiană® Cremă de mâini cu absorbţie rapidă.

3. Alimentație echilibrată: Hidratarea și alimentația sănătoasă sunt obiceiuri importante care influențează pielea:
 
 1. Hidratarea: Trebuie să bem apă frecvent pe parcursul zilei pentru a evita deshidratarea și pentru a menține pielea hidratată. În plus, situațiile speciale, cum ar fi momentele de stres, expunerea la soare, temperaturile ridicate sau exercițiile fizice pot crește necesarul de apă.
 2. Dieta: Este indicat să urmezi o dietă sănătoasă, consumând alimente bogate în vitamine, minerale și acizi grași Omega-3, prezenți în uleiul de pește sau în nuci.
 
Nu uitați să hidratați pielea de pe dosul mâinii, deoarece este mult mai subțire decât pielea din palmă și se poate usca mai repede.
 

Alte sfaturi pentru a preveni uscarea mâinilor

 • Folosirea unui umidificator în casă vă va ajuta să mențineți un mediu constant de hidratare.
 • Evitați utilizarea uscătoarelor de mâini cu aer foarte cald, este de preferat să folosiți hârtie sau un prosop pentru a vă usca mâinile după fiecare spălare.
 • Evitați fumatul, deoarece există o legătură dovedită științific între fumat și efectele negative ale acestuia asupra pielii.
 • Protejați-le de frig sau de vânt. Purtați mănuși de lână de fiecare dată când ieși din casă - mâinile tale îți vor mulțumi!
 • Colegiul American de Dermatologie recomandă să vă spălați pe mâini cu apă călduță, deoarece apa fierbinte vă poate usca prea mult pielea.
 
Resurse:
 1. Societatea Chileană de Dermatologie și Venereologie. Marcela Le-Bert Z, Bernardita Prado A. Consultat 05/08/2021
 2. Colegiul American de Dermatologie Osteopată. Dry skin. Consultat 05/08/2021
Glicerin za kožo: zakaj je glicerin vaša nova obramba pred suho kožo?

De ce glicerina este noua ta apărare împotriva pielii uscate

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele