Skip to main content

Glicerină pentru piele: de ce glicerina este noua ta apărare împotriva pielii uscate

Dacă ați citit recent eticheta unui produs de îngrijire a pielii, probabil că ați dat peste un ingredient comun care apare în mod regulat: glicerina.

Chiar dacă ești familiarizată cu produsele în care se regăsește, poate te întrebi ce beneficii are glicerina pentru pielea uscată și iritată. Îți explicăm tot ce trebuie să știi despre acest ingredient minunat și cum îți menține pielea strălucitoare.

Ce este glicerina?

Glicerina are proprietăți hidratante excepționale, în așa măsură încât poate fi considerată un magnet pentru apă. Glicerina aparține unei clase de agenți de hidratare cunoscuți sub numele de umectanți, care sunt apreciați pentru capacitatea lor de a atrage și reține umiditatea. Atunci când includeți glicerina în rutina zilnică de îngrijire a pielii, aceasta captează umiditatea din mediul înconjurător, fie din straturile mai profunde ale pielii, fie din aer, pentru a promova o senzație mai moale și mai echilibrată în stratul cel mai exterior al pielii.

Glicerină pentru pielea uscată
 
Aceste proprietăți hidratante fac din glicerină un aditiv popular în produsele de îngrijire a pielii, adăugat pentru a vă oferi o doză suplimentară de hidratare. De aceea, îl veți găsi în produsele de spălare a feței, precum și în produsele pentru păr și în cremele de ras. Deoarece glicerina este incoloră și inodoră, probabil că nu îi veți detecta prezența, dar îi veți observa efectele.
glicerina para la piel seca
 

Proprietăți ale glicerinei pentru piele

Toate acestea înseamnă că, dacă pielea ta este uscată, descuamată sau cu mâncărimi, glicerina îți va oferi hidratarea de care ai nevoie. Și va face acest lucru indiferent dacă vă luptați cu aerul uscat iarna sau sperați să profitați de vremea umedă a verii.
 
De fapt, Academia Americană de Dermatologie recomandă glicerina pentru ameliorarea pielii uscate, datorită capacității sale de a calma și hidrata, ajutând la îmbunătățirea aspectului și elasticității acesteia. Beneficiile glicerinei nu se termină aici! De asemenea, glicerina poate ajuta pielea să se maturizeze corect.
 

Cât de des puteți aplica pe piele produse cosmetice care conțin glicerină?

Unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a include glicerina în rutina ta de îngrijire a pielii este că are o acțiune foarte blândă. Spre deosebire de alte ingrediente populare de îngrijire dermatologică, utilizarea sa zilnică nu irită pielea. De fapt, proprietățile hidratante ale glicerinei reduc iritația care poate fi cauzată de alte produse pe care le aplicați pe piele.
 
Cu cât folosești mai multe produse care conțin glicerină, cu atât vei obține rezultate mai bune. Pentru a maximiza beneficiile ingredientelor pe față sau pe corp, trebuie să aplicați produsele în timp ce pielea este încă ușor umedă. În mod ideal, aplicați-le imediat după ce vă spălați pe față sau faceți duș, mai ales că apa fierbinte de la robinet sau de la duș poate usca pielea, așa că tot ce aveți nevoie pentru a menține echilibrul pielii este o doză suplimentară de hidratare.
 
Dacă uitați și vă începeți rutina de îngrijire a pielii după ce v-ați șters cu prosopul, optați în mod ideal pentru un spray sau o brumă de apă pentru a vă pregăti pielea pentru cremele cu glicerină.
 
Umidificatoarele sunt în general recomandate pentru a menține umiditatea în mediul înconjurător (utilizarea lor nu este legată de post-aplicarea de creme hidratante).
 
Resurse:
  1. American Academy of Dermatology. Dermatologists' top tips for relieving dry skin. Consultat 05/08/2021
Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele

Beauty & Skincare Tips

Sfaturi pentru înfrumusețare și îngrijirea pielii

Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire a pielii și de înfrumusețare cu sfaturi de la experți.