Skip to main content

Cremele cu retinol: 7 sfaturi de la experți

cremele cu retinol

Apreciat de dermatologi ca fiind cel mai bun produs de îngrijire al pielii, retinolul este o alternativă pentru tratarea unei game largi de probleme dermatologice.

La ce se folosește retinolul?

Acest derivat al vitaminei A este eficient împotriva semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile, pierderea strălucirii și aspectul neuniform al pielii.

Cum se utilizează cremele pe bază de retinol

Vrei să știi cum să profiți la maximum de produsele cu retinol? Când vine vorba de încorporarea acestui ingredient puternic în rutina de îngrijire a pielii, există câteva reguli importante de urmat. Expertul în îngrijirea pielii de la Neutrogena, Rebecca Bennett, explică cele șapte reguli cheie pentru utilizarea retinolului:

1. Începeți să folosiți retinolul treptat

Retinolul este un derivat foarte eficient al vitaminei A. Pătrunde adânc în celule, ceea ce îl face unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru îngrijirea pielii pe care îl puteți cumpăra fără prescripție medicală. Din acest motiv, se recomandă creșterea lentă a dozei.

Dacă aveți pielea sensibilă, cel mai bine este să folosiți retinol doar de două ori în prima săptămână. Dacă pielea dvs. răspunde bine, îl puteți folosi de trei ori pe săptămână, apoi de patru ori pe săptămână și așa mai departe.

Dacă aveți un tip de piele normală, puteți începe să folosiți retinol o dată la două nopți, apoi în fiecare noapte, după ce pielea dvs. s-a obișnuit cu acesta. Poate părea un proces lent, dar această răbdare va fi răsplătită cu rezultate excelente!

2. Piele sensibilă? Încercați și învățați:

Doar pentru că aveți pielea sensibilă nu înseamnă că trebuie să evitați cu totul retinolul. Dacă vă orientați către formule mai blânde și luați unele măsuri de precauție atunci când începeți să le folosiți, veți putea să vă faceți o idee despre cum reacționează pielea dumneavoastră.

3. O reacție temporară este normală:

Dacă folosiți retinol pentru prima dată, este normal să aveți o oarecare roșeață, o senzație de încălzire sau să vă confruntați cu descuamarea până când pielea se obișnuiește cu acest ingredient puternic Acestea sunt semne temporare că retinolul funcționează.

Cât timp vă obișnuiți, nu uitați să folosiți zilnic o cremă hidratantă potrivită pentru tipul dumneavoastră de piele. Dacă suferiți de descuamare, evitați să vă frecați pielea, deoarece acest lucru nu va face decât să o irite și mai mult și nu folosiți tonice acide sau alte produse care conțin acizi. Dacă problema depășește iritația ușoară, consultați secțiunea de întrebări frecvente despre retinol pentru a afla ce trebuie făcut.

Timpul necesar pentru ca pielea să se obișnuiască cu retinolul variază, dar majoritatea tipurilor de piele normală se adaptează în primele două până la patru săptămâni.

Folosiți retinol noaptea și o cremă de protecție solară a doua zi.

Cel mai bine este să folosiți retinolul noaptea, deoarece este un ingredient sensibil la lumină. Folosiți întotdeauna o cremă de protecție solară în timpul zilei atunci când folosiți retinol, deoarece acesta vă poate sensibiliza pielea la lumina soarelui.

4. Când vine vorba de retinol, mai puțin înseamnă mai mult:

Aplicarea unei cantități mari de retinol nu îi sporește eficiența. O cantitate cât un bob de mazăre este mai mult decât suficientă pentru întreaga față și gât. Deoarece pielea nu poate absorbi decât o cantitate limitată, aplicarea unei cantități mai mari nu determina decât risipirea produsului și creșterea riscului de iritare.

5. Folosiți o cremă special concepută pentru zona ochilor:

Zona din jurul ochilor este deosebit de sensibilă, așa că este întotdeauna mai bine să folosiți o cremă special concepută pentru zona ochilor.

Neutrogena® Cellular Boost Cremă de față concentrată anti-îmbătrânire conține retinol, dar a fost omogenizată cu grijă pentru a ne asigura că este bine tolerată de zona sensibilă din jurul ochilor. De asemenea, un conține parfum, ceea ce ajută la minimizarea iritațiilor. Cel mai bine este să încercați alte creme cu retinol pe față înainte de a le folosi în jurul ochilor, deoarece pielea din această zonă este mai subțire și poate fi foarte sensibilă.

retinol para la piel

6. Evitați ingredientele concurente:

Atunci când folosiți produse cu retinol, cel mai bine este să evitați acizii sau peelingurile, deoarece acestea pot crește semnificativ sensibilitatea. Dacă vă supuneți unor tratamente sau proceduri faciale în timp ce utilizați produse cu retinol, asigurați-vă că discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră, astfel încât acesta să poată ajusta orice tratament în funcție de nevoile dumneavoastră.

7. Unde pot găsi produse cu retinol?

Retinolul face parte din mai multe produse anti-îmbătrânire pe care le puteți găsi în farmacii, drogherii și magazine online. Produsul concentrat este ideal pentru tratarea semnelor specifice de îmbătrânire, cum ar fi ridurile profunde, în timp ce crema pentru ochi nu conține parfum și a fost special concepută pentru a reduce riscul de iritație în jurul acestei zone sensibile.

 

 

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Ghid de bază despre acidul glicolic pentru piele

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele

NEUTROGENA® Find My Clear Skin Regimen

Find My Clear Skin Routine

Nobody likes to wait for clear skin. Find your routine to quickly prevent breakouts.