Skip to main content

Ce trebuie să știți despre acidul salicilic

Acidul salicilic poate fi folosit pentru tratarea acneei?

Când vine vorba de alegerea celui mai bun ingredient pentru combaterea acneei, există o opțiune care iese în evidență față de restul: acidul salicilic.

Aceste ingrediente de bază, dovedite eficace pentru îngrijirea pielii, luptă împotriva bacteriilor ce cauzează acneea. De fapt, este posibil să le găsiți în diferite produse din aceeași gamă, în special în produsele de curățare a feței, în tratamentele împotriva erupțiilor acneice și în cele exfoliante. Totuși, asta nu înseamnă că ambele prezintă aceleași ingrediente.

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este folosit de aproximativ 2.000 de ani pentru a combate coșurile și erupțiile acneice de pe față. Este un beta-hidroxi acid care acționează prin pătrunderea în profunzimea pielii pentru a dizolva tot ceea ce înfundă porii și pentru a preveni apariția erupțiilor, fie că este vorba de excesul de grăsime și de celulele moarte ale pielii, fie de iritanți din mediul înconjurător, cum ar fi impuritățile și particulele generate de poluarea aerului.

Care este rezultatul? Erupțiile cutanate devin mai puține și mai ușoare, deoarece acidul salicilic distruge bacteriile ce cauzează acneea și acționează ca un exfoliant natural. De asemenea, are o acțiune antiinflamatoare, astfel încât este mai puțin probabil să contribuie la înroșirea pielii. Concentrația de acid salicilic din produsele pentru față eliberate fără prescripție medicală este limitată la 2%, ajungând la 3% în cazul produselor de igienă, cum ar fi detergenții sau șampoanele.

Cum să folosești acidul salicilic în rutina ta de îngrijire a pielii?

Dacă aveți puncte negre și puncte albe, acidul salicilic ar trebui să fie suficient pentru a curăța porii.

Pentru pielea sensibilă, începeți cu acidul salicilic, deoarece este mai puțin probabil să provoace iritații. Dacă pielea dumneavoastră este uscată, puteți folosi în continuare aceste produse. Cu toate acestea, îl puteți folosi într-un produs de curățare facială, astfel încât ingredientele să nu rămână prea mult timp pe piele și să provoace uscăciune. De asemenea, nu uitați să aplicați o cremă hidratantă alături de produsele împotriva acneei pentru a ajuta la menținerea funcției de barieră a pielii și pentru a minimiza riscul de iritație.

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Ghid de bază despre acidul glicolic pentru piele

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele