Skip to main content

Să fim serioși: ce este retinolul?

Să fim serioși: ce este retinolul?

Retinolul reduce liniile fine și ridurile prin reînnoirea pielii pentru un aspect mai radiant, mai întinerit. Iată răspunsurile la toate întrebările tale despre retinol, așa cum sunt recomandate de dermatologi.

Ce este retinolul?

Practic, retinolul este un ingredient eficient derivat din vitamina A. Formulele care conțin retinol ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii.

Cum funcționează retinolul?

Retinolul poate deveni arma ta secretă în stimularea procesului natural de reînnoire a pielii, ajutând la eliminarea celulelor moarte și la aducerea la suprafață a celor noi. Pe măsură ce îmbătrâniți, pielea se reînnoiește mai încet, dar acest produs de bază pentru îngrijirea pielii stimulează procesul de reînnoire a pielii și îi întărește fundația pentru a îmbunătăți textura pielii, pentru a reduce petele apărute odată cu vârstă și pentru a reduce liniile fine și ridurile.

Retinolul poate fi găsit în diferite produse din rutina de îngrijire facială, cum ar fi cremele de noapte, uleiurile, serurile sau alte produse cosmetice. Află ce produse conțin retinol aici.

Cel mai bun moment pentru a începe rutina antirid

Deși îmbătrânirea este un proces natural care face parte din viață, vă puteți păstra pielea cu un aspect strălucitor și sănătos pentru mai mult timp prin încorporarea unor produse eficiente de îngrijire a pielii în rutina dumneavoastră anti-îmbătrânire la momentul potrivit, care poate veni mai devreme decât credeți! Vă recomandăm să preveniți eventualele deteriorări decât să încercați să le reparați.

Pe măsură ce îmbătrâniți, producția naturală de colagen a organismului dvs. încetinește. Deși este posibil să nu observați imediat efectele, acest proces poate începe la mijlocul vârstei de 20 de ani și, în cele din urmă, va face ca pielea dumneavoastră să devină mai subțire, să-și piardă elasticitatea și să devină mai predispusă la riduri. Contracarați aceste semne de îmbătrânire prin introducerea retinolului în rutina dvs. de îngrijire a pielii înainte de a împlini 30 de ani.

O rutină eficientă de anti-îmbătrânire va pune bazele menținerii sănătății pielii înainte ca aceasta să fie deteriorată.

Cum să utilizezi retinolul în rutina ta de îngrijire a pielii?

Aflați când să încorporați strategia de anti-îmbătrânire în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

  • Protecțiea solară

Știți care este primul pas pentru a vă păstra pielea sănătoasă și radiantă pentru mult timp? Protecția solară. Daunele provocate de soare dizolvă colagenul natural, favorizează hiperpigmentarea și cauzează linii fine și riduri. Momentul potrivit pentru a începe să folosiți o protecție solară cu spectru larg este chiar acum, indiferent de vârsta pe care o aveți. În timp, pielea dvs. vă va mulțumi pentru asta.

  •  Retinolu

Retinolul este unul dintre ingredientele anti-îmbătrânire cele mai recomandate de către dermatologi. Stimulează procesul de reînnoire a suprafeței pielii pentru a lumina petele specifice ale vârstei, pentru a îmbunătăți textura pielii și pentru a preveni apariția liniilor fine și a ridurilor.

Introduceți un produs cu retinol în rutina de îngrijire a tenului înainte de a împlini 30 de ani. Formula noastră concentrată de retinol lucrează dincolo de liniile fine pentru a reduce și ridurile profunde. De asemenea, conține acid hialuronic pentru a ajuta la refacerea barierei pielii.

  • Acizii AHA

Pe măsură ce reînnoirea celulară încetinește, celulele moarte se pot acumula la suprafața pielii, dându-i un aspect tern, aspru și neuniform. Alfa-hidroxi-acizii (AHA) dizolvă legăturile care țin unite celulele epiteliale moarte. Cu ajutorul unui acid AHA, celulele moarte se vor desprinde mai ușor. În locul lor, va crește o piele reînnoită. În funcție de produs și de concentrație, puteți folosi un acid AHA zilnic, o dată sau de două ori pe săptămână.

Încorporați acizii AHA în rutina de îngrijire anti-îmbătrânire a pielii începând cu vârsta de 20 de ani, începând cu acidul glicolic. Datorită dimensiunii sale moleculare mici, acesta pătrunde adânc în suprafața pielii pentru a combate atât imperfecțiunile, cât și semnele de îmbătrânire prematură a pielii. Dacă aveți între 40 și 50 de ani, este posibil ca pielea dumneavoastră să fie mai uscată și mai sensibilă. În acest caz, încercați o formulă cu o concentrație mai mică sau optați pentru acid mandelic, ale cărui molecule mai mari acționează mai blând asupra pielii predispuse la iritații.

  • Antioxidanții

Pielea dumneavoastră este expusă în mod constant la factori externi agresivi, cum ar fi poluarea și deteriorările provocate de soare, care accelerează procesul de îmbătrânire. Alegeți produse care conțin antioxidanți și care combat daunele provocate de radicalii liberi. Vitamina C  este o alegere bună care ajută, de asemenea, la uniformizarea tonusului pielii.

  • Cremele hidratante

Cu toții trebuie să folosim creme hidratante. Dacă aveți pielea grasă, căutați o formulă ușoară, cum ar fi acidul hialuronic. Dacă aveți o piele mai uscată, folosiți o cremă hidratantă care conține emolienți, cum ar fi ceramidele sau untul de shea. Aceste produse hrănesc și hidratează pielea, lăsând-o moale, netedă și sănătoasă.

img2

Reguli de utilizare ale retinolului

Descoperiți ce puteți și ce nu puteți face cu retinolul și cum să îl folosiți cu alte ingrediente:

  • Aplicați mai întâi produsele care conțin retinol.
  • Folosiți acidul hialuronic și retinolul împreună pentru o hidratare intensă.
  • Încorporați retinolul treptat în rutina de îngrijire a pielii pentru a reduce șansele de iritație.
  • Protejați-vă pielea cu o cremă de protecție solară cu SPF 20+ pe tot parcursul zilei.

Întrebări frecvente despre retinol

  • Utilizarea retinolului în timpul zilei crește riscul de arsuri solare?

Nu. Studiile au arătat că utilizarea cremelor topice care conțin retinol nu cresc riscul de arsuri solare. Retinolul poate crește sensibilitatea la soare, așa că, cu sau fără retinol, nu uitați să folosiți protecție solară în fiecare zi.

  • Ar putea retinolul să-mi irite pielea?

Când începeți să utilizați retinol, este posibil să aveți o ușoară iritație a pielii. Acest lucru este normal. Începeți prin a folosi o cantitate mică la fiecare două zile, timp de aproximativ două săptămâni. Apoi creșteți treptat doza. Odată ce pielea dvs. se adaptează la acest ingredient eficient, trebuie să adaptați frecvența de utilizare la sensibilitatea pielii dvs. Dacă disconfortul persistă, întrerupeți utilizarea.

  • Pot să folosesc retinol dacă nu am riduri?

Da, puteți folosi retinolul pentru a combate semnele de îmbătrânire a pielii înainte ca acestea să devină evident

  • Când ar trebui să încep să folosesc retinol?

Utilizarea timpurie a produselor cu retinol ajută la combaterea liniilor fine și a ridurilor înainte ca acestea să devină evidente, astfel încât să vă puteți păstra pielea cu un aspect mai tânăr și mai sănătos. Este o idee bună să introduceți retinolul treptat în rutina de îngrijire a pielii. Creșteți treptat nivelul de toleranță, începând cu aplicarea unui produs cu retinol o dată la două zile.

Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele