Skip to main content

Tot ce trebuie să știți despre ridurile de pe frunte

riduri de pe frunte

Una dintre cele mai evidente manifestări ale îmbătrânirii pielii este apariția flacidității și a ridurilor, cum ar fi cele de pe frunte, cauzată de o modificare a dermului, care devine mai subțire, mai fragil și își pierde stratul protector de grăsime subcutanată.

Îmbătrânirea pielii este un fenomen complex care implică factori interni și externi:

  • Factorii interni sunt o funcție a eredității individuale și rezultă din trecerea timpului. Bineînțeles, acest proces este practic inevitabil și nu poate fi controlat în mod voluntar.
  • Factorii externi pot fi fumatul, alimentație nesănătoasă sau expunerea la soare. Acest proces nu este inevitabil și reflectă îmbătrânirea prematură a pielii. De fapt, se crede că 80% din îmbătrânirea feței se datorează expunerii la soare.

Riduri premature pe frunte

În mod normal, ridurile de pe frunte sunt un tip de riduri cauzate de liniile de expresie, adică sunt urme tranzitorii ale mișcării repetitive a pielii noastre. Aceste riduri ale frunții se formează deoarece liniile de expresie își pierd colagenul și elasticitatea.

Arrugas prematuras en la frente

Deși este normal ca acestea să apară odată cu trecerea anilor, există și persoane tinere care le au, deoarece aceste riduri au mult de-a face cu expresivitatea feței.

Cum să reduceți ridurile de pe frunte

Pentru a reduce cât mai mult ridurile, trebuie să acționăm asupra fiecăruia dintre factorii care afectează îmbătrânirea pielii. În acest fel, putem corecta și/sau preveni efectele acestora.

Datorită numeroșilor factori interni care influențează procesul de apariție a ridurilor (factori imunitari, genetici, emoționali și de sănătate generală), este esențial să promovăm importanța prevenției printr-un stil de viață sănătos și obiceiuri sănătoase.

Hidratare

Una dintre recomandările principale pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii este să vă mențineți pielea hidratată. Folosind produse care hidratează pielea pe tot parcursul zilei și promovează regenerarea celulară, pielea va avea un aspect mai sănătos, prevenind semnele de deshidratare.

Utilizarea cremelor de protecție solară

Protecția împotriva razelor UV reduce formarea radicalilor liberi și fotoîmbătrânirea: formarea ridurilor și modificările pigmentare. Trebuie să ne protejăm de soare prin măsuri fizice, cum ar fi: să nu ieșim la orele cu temperaturi maxime, să purtăm îmbrăcăminte adecvată, pălărie, umbrelă, ochelari de soare, precum și să aplicăm creme cu factor de protecție solară.

Cunoașteți Neutrogena® Cellular Boost Crema de față pentru zi, anti-îmbătrânire SPF 20? Pe lângă faptul că îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii și diminuează semnele vizibile ale îmbătrânirii, vă va ajuta să vă protejați pielea de radiațiile solare.

Antioxidanți

Antioxidanții contracarează oxidarea celulară și deteriorarea radicalilor liberi în mai multe moduri. Dacă nivelul de radicali liberi este mai mare decât nivelul de antioxidanți, apare stresul oxidativ, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a celulelor și țesuturilor. Consumul de alimente antioxidante joacă un rol important. Vă recomandăm să consumați fructe și legume cu un conținut ridicat de vitamina C și carotenoizi.

Creme cu retinol

Retinoizii cresc producția de colagen. Acestea au un efect pozitiv nu numai asupra factorilor externi, ci și asupra factorilor interni. Acestea reduc semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile, pierderea elasticității pielii și îmbunătățesc pigmentarea.

Gimnastică facială

În cele din urmă, îți recomandăm să faci zilnic diferite exerciții faciale pentru a stimula pielea și pentru a permite ingredientelor active din cremele tale să pătrundă cât mai adânc.

Atingeți cu vârfurile degetelor sprâncenele și apăsați în interior și în jos, fără să întindeți pielea. Ridicați și coborâți sprâncenele în timp ce le țineți în acest fel. Veți limita daunele cauzate de încruntare, precum și ridurile de pe frunte.

ретинол

Vă răspundem la toate întrebările despre retinol pentru piele

Хиалуронова киселина

Descopera ce este acidul hialuronic și care sunt beneficiile sale pentru piele

Beauty & Skincare Tips

Sfaturi pentru înfrumusețare și îngrijirea pielii

Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire a pielii și de înfrumusețare cu sfaturi de la experți.