Skip to main content

7 beneficii ale turmericului pentru piele

7 beneficii ale turmericului pentru piele

În timpul marșului de 4.000 de ani al turmericului prin istoria vindecării holistice, acesta a calmat stomacurile deranjate, a vindecat răcelile și a dezinfectat rănile. De asemenea, a luptat împotriva acneei, a reparat tenul deteriorat de soare, a binecuvântat miresele cu strălucire și, în principiu, a făcut atât de mult bine încât a devenit cunoscut ca fiind unul dintre cele mai benefice condimente din lume.

Ayurveda, școala tradițională indiană de vindecare, veche de secole, a folosit condimentul de-a lungul practicii sale pentru a profita de aceleași beneficii ale turmericului pentru piele care îl fac astăzi atât de popular în îngrijirea modernă a pielii.

Provenit din rădăcina plantei de turmeric, acest centru de putere pentru sănătate conține un compus numit curcumină care este plin de compuși antioxidanți, antibacterieni și antiinflamatori - și există mai multe moduri ca niciodată de a exploata beneficiile turmericului.

Iată șapte avantaje diferite de care vă puteți bucura prin adăugarea turmericului în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

1. Ar putea ajuta la vindecarea acneei

Acest lucru funcționează pe mai multe niveluri. În primul rând, turmericul previne ca celulele pielii să se aglomereze și să înfunde porii. Deoarece este antiseptic și antibacterian, poate opri în mod eficient creșterea bacteriilor care cauzează acneea. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii promovează o vindecare mai rapidă prin calmarea zonelor care sunt deja inflamate.

2. Combate hiperpigmentarea

Turmericul inhibă producția de melanină, pigmentul responsabil pentru petele întunecate și alte tipuri de hiperpigmentare. Prin utilizarea regulată a unui produs pe bază de turmeric, acesta poate ajuta la estomparea imperfecțiunilor în mod natural pentru a oferi pielii un aspect mai uniform!

3. Se ocupă de pielea ternă

Pielea congestionată, inflamată sau deteriorată este rareori netedă și radiantă, motiv pentru care puterile purificatoare, antiinflamatoare și antioxidante ale turmericului pot fi foarte benefice. Introducerea turmericului în regimul dvs. de îngrijire a pielii poate stimula, de asemenea, microcirculația din interiorul pielii, lăsând ca tenul dvs. să se simtă mai puternic și mai suplu.

Neutrogena bienfaits du curcuma

4. Reduce cearcănele

Dacă adunați beneficiile turmericului precum puterea antiinflamatorie, de iluminare a pielii și de stimulare a microcirculației, aveți o rețetă perfectă pentru combaterea cearcănelor întunecate de sub ochi - toate într-un singur ingredient.

5. Protejează împotriva deteriorărilor provocate de mediul înconjurător

Expunerea la soare, poluarea și alți iritanți externi lasă loc creării radicalilor liberi. Din fericire, turmericul este plin de antioxidanți care absorb aceste molecule ce dăunează pielii și reduc efectele potențiale ale deteriorărilor provocate de mediu.

6. Previne îmbătrânirea prematură

Un alt beneficiu major al turmericului pentru pielea dvs. este capacitatea sa de a stimula producția de colagen și de a accelera capacitatea organismului de formarea a unui țesut nou și sănătos! De asemenea, blochează elastaza, o enzimă care atacă capacitatea pielii dvs. de a produce elastină. Dacă producția de elastină încetinește, există o probabilitate mai mare de apariție a liniilor fine, ridurilor și pielii căzute.

7. Poate ajuta în cazul psoriazisului și al eczemelor

Pe lângă faptul că are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care ajută la țintirea sursei unor afecțiuni precum eczema, turmericul ar putea, de asemenea, să inhibe activitatea PhK, o proteină asociată cu psoriazisul.

Nu lipsesc modalitățile de a profita de beneficiile turmericului pentru piele. După cum puteți vedea, turmericul poate face minuni pentru sănătatea dumneavoastră și vă poate îmbunătăți rutina zilnică de îngrijire a pielii. Această rădăcină și-a câștigat serios reputația, așa că nu ezitați să o încercați!

ретинол

Vă răspundem la toate întrebările despre retinol pentru piele

Suva koža lica

Tenul uscat: cauze și tratament